Kako sta prijatelja Matjaž in Jure »po naključju« odkrila odlično poslovno idejo?

Najboljše ideje pridejo po naključju. Po naključju, ki ga znamo prepoznati in ugotoviti, da to vendarle »ni samo naključje«. Tako je bilo tudi z našo zgodbo…


So naključja res »naključja«?
V usodi ni naključij, človek raje ustvarja kot se srečuje s svojo usodo.
Leo Nikolajevič Tolstoj

Tako kot Tolstoj tudi jaz ne verjamem v naključja. Prepričan sem, da so naključja zgolj rezultat dela. Tu bi me verjetno podprl celo slavni Aristotel, ki pravi:
Odličnost ni nikoli naključje. Vedno je rezultat velikega namena, iskrenega truda in inteligentne izvedbe. Predstavlja pametno izbiro mnogih alternativ – izbira, ne slučaj, določa vašo usodo.
Aristotel

Kako sta prijatelja Matjaž in Jure »po naključju« odkrila odlično poslovno idejo?

S prijateljem Juretom dva se redno dobivala na kosilu, kadarkoli sem prišel v majhno mestece ki leži v čudoviti Sodraški dolini – Sodražico.

Z Juretom sva oba strastna windsurferja, kar naju je tudi pred mnogimi leti združilo na vodi na Kanarskih otokih. Kljub temu pa najini pogovori nikoli niso bili samo o surferskih »podvigih«

Vedno sva premlevala nove in nove ideje, kako razviti inovativne rešitve z visoko dodano vrednostjo. Rešitve ki jih bo trg sprejel. Predvsem pa kako biti »drugačen«.

Korenine naše zgodbe so bile posajene v Egiptu…

Z Juretom sva skupaj neusahljiv vir novih idej. Ko sva šla v letu 2021 skupaj na surferski teden v Egipt, je Jure prišel do briljantne ideje. Ker je po duši glasbenik, je že nekaj časa tuhtal o pravih akustičnih panelih, ki bi bili lični in učinkoviti. Jaz pa sem želel, da bodo narejeni iz masivnega lesa.

Tako sva imela idejo, ki je bila lepa, uporabna in kvalitetna v enem. Stestirati je bilo potrebno še možnosti izvedbe, kjer se po navadi zatakne.

Ampak, tokrat temu ni bilo tako…

Nekaj tednov po tem, ko sva se vrnila, me je Jure navdušen poklical in me povabil k sebi domov. Imel sem kaj videti. Zid je oblekel v akustične panele – točno take, o katerih sva se pogovarjala. Sledil je tisti wauuu efekt, vedel sem da gledam nekaj novega, nekaj kar sva z Juretom dolgo iskala.

Od kod ime One Inch Wall?

Takoj sem panele premeril sem opazil, da je debelina panela točno 25 mm oziroma en inč. V sekundi sem vedel, kako se bo ta produkt imenoval – 1 INCH WALL.

Z Juretom sva se takoj odločila da bova izkoristila darilo narave – les. Odločila sva se, da iz »naključja« ustvariva zgodbo.

Vse ostalo je zgodovina. Najprej navdušenje in planiranje, kaj vse bomo naredili, zatem pa veliko trdega dela, da smo do končnega izdelka le prišli.

Vsakič ko boste v stiku z izdelki One Inch Wall, ko boste opremili vaš domač prostor ali poslovni prostor, ne boste deležni samo boljše uporabniške in vizualne izkušnje. Postali boste del zgodbe, ki ima korenine v Egiptu in je svojo pot nadaljevala v Sodraški dolini. Postali boste del zgodbe, ki sva jo z Juretom za vas dolgo in skrbno načrtovala.

Seveda »po naključju« in brez nam najljubše »pijače nesmrtnosti« 😊

Vas zanima še več o meni. Kdo je v resnici Matjaž?

»Sem podjetnik. Predavatelj. Direktor in lastnik mednarodno uspešnega podjetja Silvaapis d.o.o. ter avtor knjige “The Golden Tree”. Predvsem pa želim biti Človek!

Moje poslanstvo je deliti znanja na področju podjetništva in poslovanja v lesni branži, v kateri uspešno delujem že 25 let.«

Za več o meni si oglejte mojo spletno stran, kjer boste izvedeli Kako je Božični večer bil začetek moje prve zgodbe.